O Gartneru

0 +
Tisuća zaposlenih
0 +
Država
0 +
Tisuće analitičara

Gartner, Inc. je vodeća svjetska istraživačka i savjetodavna tvrtka koja pruža svoje usluge poslovnim leaderima širom svijeta u svim područjima poslovanja. Gartner je svoje djelovanje znatno proširio iz domene istraživanja i savjeta u području primjene informacijske tehnologije i u druga područja poslovanja.

Svojim analizama, istraživanjima, alatima i savjetima pružamo izvršnim direktorima i članovima uprava savjete i uvide koji su im potrebni da uspješno realiziraju svoje poslovne prioritete i izgrade organizaciju za budućnost.

U našoj regiji, Gartner je i dalje fokusiran na pružanje usluga iz domene optimalne primjene informacijske tehnologije. Stoga su u naši klijenti članovi uprava zaduženi za IT, te odgovorni IT lideri u korporacijama i vladinim agencijama, kao i poslovni lideri u visoko-tehnološkim i telekom poduzećima i konzultantskim tvrtkama, kao i tehnološki investitori.

Više od 1,300 tema iz biznisa i tehnologije​

Gartnerova istraživanja pokrivaju oko 1,700 tehnologija i trendova te više od 1,100 dobavljača na tehnološkim tržištima​​​

300,000 dokazanih najboljih praksi

Ukupan prihod u 2018. godini bio je 3,9 milijardi USD, te je po svim pokazateljima Gartner daleko vodeća svjetska analitička tvrtka za područje IT-a.  Preko 1250 analitičara i konzultanata, klijenti u 90 zemalja širom svijeta, preko 220 tisuća upita klijenata godišnje – sve su to brojke koje pokazuju da je Gartner pouzdan i siguran partner.