Glavne Gartner usluge

Gartner istraživanja

Kao klijent tvrtke Gartner, dobivate pristup stotinama tisuća istraživanja, analiza, praktičnih alata i primjera najboljih praksi, a sve usmjereno na vaše ključne inicijative i vašu ulogu kao krajnjeg korisnika ili pružatelja usluga. Gartnerovu bazu istraživanja redovito ažurira tim od gotovo 2,000 analitičara koji pokrivaju više od 1,300 IT tema. Baza istraživanja i alata svake godine povećava se za otprilike 6000 novih istraživanja. ​

Konzultacije s analitičarima​

Naši kijenti koji se odluče za napredniju kategoriju usluga (licenci za pristup Gartnerovoj bazi znanja i analitičarima), imaju mogućnost zakazati termin za razgovor s analitičarom kako bi raspravili najvažnija pitanja - strateški poslovni plan, organizacijska pitanja i dileme, odabir najboljih rješenja ili reviziju modela ugovora u slučaju krajnjih korisnika ili, ako ste tehnološka tvrtka, bolje razumijevanje načina na koji klijenti vide vašu ponudu u usporedbi s konkurencijom. Osim toga, članovi Gartnerovog Executive Programa mogu se obratiti internom timu eksperata koji imaju dugogodišnje iskustvo u ICT industriji i posvećeni su tome da na najbrži način klijentu omoguće optimalne resurse koji su mu na raspolaganju (istraživanja, analičari, razmjena iskustva s kolegama). Broj konzultacija (upita) tokom trajanja ugovora je neograničen!​

Gartner konferencije

Ugovor o korištenju Gartnerovih istraživanja, u pravilu uključuje povoljniju kotizaciju ili besplatno sudjelovanje na Gartnerovim globalnim konferencijama i lokalnim briefinzima s Gartnerovim analitičarima. Gartnerove konferencije daju mogućnost učinkovitog načina identifikacije najvažnijih trendova i tehnologija u IT i digitalnom gospodarstvu, ili u pojedinim specifičnim područjima (analiza podataka, poslovna inteligencija, infrastruktura i operacije, sigurnost i drugi).​

Razmjena iskustva s kolegama

Kijenti imaju mogućnost razmjene ideja i iskustva s drugim korisnicima, što im omogućava direktan uvid i korisne informacije o projektima, inicijativama ili specifičnostima u industrijskoj vertikali kojoj pripadaju. Osim mogućnosti komunikacije kroz sudjelovanje na lokalnim i globalnim Gartnerovim konferencijama, klijenti imaju na raspolaganju i dvije platforme (Peer Insights i Peer Connect) koje im omogućavaju uvide u ocjene, revizije i mišljenja korisnika o softverskim rješenjima i na taj način dodatnu podršku u odlučivanju i evaluaciji.​

Usluge za krajnje korisnike tehnologije (IT End Users)​

Gartner omogućava objektivnu, nepristranu vanjsku perspektivu o rješenjima, najboljim praksama i stanju na tržištu, prilagođenu vašim konkretnim projektima i situaciji, te tako omogućava uštedu vremena i smanjenje rizika.

Gartnerovi analitičari pomoći će vam odabrati odgovarajuća rješenja te pregovarati o uvjetima i odredbama ugovora kako biste ostvarili maksimalne uštede i kako bi smanjili rizik kod kritičnih odluka pri odabiru rješenja.

Vodite svoj IT tim još učinkovitije, koristeći analize i preporuke naših analitičara, a vaše ključne suradnike uključite u pristup relevantnom sadržaju kroz bazu Gartner istraživanja. Promatrajte bazu znanja i analitičare kao resurse koji čine “proširenje” vašeg tima.

Budite u toku s važnim inovacijama, saznajte koje nove tehnologije i trendovi su bitni za vašu organizaciju i industriju. Proučite koje od tih tehnologija su na kojim razinama i stupnju razvoja, putem Gartnerovih “Hype Cycleova” i ostalih metodologija.

Koristite iskustva među kolegama da biste testirali svoje razmišljanje i izbjegli skupe pogreške i smanjili rizike. Proširite mrežu suradnika kako biste razmijenili ideje i vodili korisne rasprave. Putem Gartnerovih platformi možete razmijeniti i praktične alate i rješenja s kolegama, te dati ocjene rješenja koja koristet ili pročitat ocjene drugih korisnika.

Usluge za pružatelje usluga (High Tech Technology Providers)

Unesite inovativnost u svoj poslovni model, proizvode, usluge i strategiju kanala – kroz izlaganje ka tehnologijama.

Pomoći ćemo vam da uvidite što vašim klijentima igra najveću ulogu i da razumijete što oblikuje njihove odluke o kupnji. Moći ćete ciljati prava tržišta i odrediti u kojem smjeru usmjeriti vaše daljnje poslovanje.

Izgradite marketinške planove temeljene na činjenicama iz perspektive korisnika; ostvarite dobrostojeću poziciju nad konkurencijom.

Gartnerova istraživanja i analitičari koji prate odgovarajuće teme, pomoći će vam da bolje razumijete svoje klijente i konkurenciju, da bolje prilagoditi vašu poruku potrebama tržišta te na taj način povećate svoju bazu klijenata i udio na tržištu. Isto tako, pomoći će vam da bolje razumijete kako se mijenjanju zahtjevi i očekivanja krajnjih korisnika.